Untitled
08 jun 2012
week 27: 31 mei t/m 6 juni

Het was niet zo’n mooi weer op 31 mei. We waren nog maar net aan het wandelen toen het begon te regenen. We hebben vlug nog even boodschappen gedaan en daarna snel naar huis gegaan. ’s Avonds zijn opa en oma Van Aerle bij ons op bezoek geweest.
Op 01 juni zijn we, samen met Eline en tante Maartje, bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Daarna zouden we bij oma Van Mierlo op bezoek gaan. Omdat het niet zo’n mooi weer was, zouden we met de auto gaan. Maar mijn auto wilde niet starten. Oma heeft ons toen opgehaald. Mark is vanuit het werk ook naar opa en oma Van Mierlo gekomen en na het eten zijn we weer met hem mee naar huis gereden.
Mark en Bas zijn op 02 juni ’s middags met zijn tweetjes thuis geweest. Ik was naar het defilé van de avondvierdaagse gaan kijken, waar Eline en Tom aan mee deden. Bas wilde ook nu niet uit de fles drinken. Hij zal er toch weer aan moeten wennen; ik ben meestal wel bij hem, en kan hem meestal zelf voeden, maar de keren dat ik er niet ben dan zal hij toch de fles moeten accepteren. ’s Avonds was Bas wat onrustig. Nadat ik hem gemasseerd had, is hij toch gaan slapen.
Op 03 juni gingen we met familie Van Aerle uit eten. We hebben Bas naar tante Monique, ome Anton, Esther en Lars gebracht. Tante Monique had de schommelstoel voor hem opgezet en daar zat hij lekker in te schommelen toen we moesten gaan. Toen ik wat aan het treuzelen was toen we moesten gaan, zei Lars heel geruststellend: “hij gaat heus niet dood, ofzo”. Gelukkig heeft Bas zich netjes gedragen en was hij inderdaad nog springlevend toen we hem ophaalden.
04 Juni was oma Van Aerle jarig. Bas en ik zijn ’s middags alvast naar oma gegaan. We hebben met zijn allen gegeten en zijn ’s avonds nog een tijdje gebleven. Bas heeft in het grote bed van opa en oma geslapen.
Op 05 juni moest Bas naar de arts op het consultatiebureau. Eerst werd hij gewogen (6.760 gram) en werd zijn lengte gemeten (64,9 cm). Het gewicht viel me toch wel wat tegen. De arts heeft me daarin wel gerust gesteld. De lengte en het gewicht liggen inderdaad een stuk onder het gemiddelde, maar lengte en gewicht kloppen wel met elkaar. Daar komt bij dat Bas borstvoeding krijgt (dat is wel de beste voeding, maar borstvoedingskinderen groeien over het algemeen wat minder hard) en Bas is nogal beweeglijk, wat natuurlijk ook energie kost. Hij heeft geen moment stilgezeten. Hij heeft de hele tijd zitten “vertellen”. Af en toe kon ik de arts niet verstaan, omdat Bas er doorheen zat te kraaien. De laatste voeding kan ik nog niet laten vervallen. Wel adviseerde de arts me te proberen de laatste voeding wat te vervroegen naar 22.00/22.30 uur, ook als er dan maar een korte tijd tussen de 4e en 5e voeding zou zitten. Ik hield tot nu toe steeds 4 uur tussen de voedingen, maar als Bas dan ’s ochtends pas om 08.00 uur wakker werd, dan gaf ik hem de 5e voeding pas om 00.00 uur. De arts heeft verder zijn ogen, hart, longen, nek, knieën, heupen en reflexen gecontroleerd, dat was allemaal prima in orde. In principe hoeft Bas pas terug als hij 11 maanden oud is, maar omdat hij toch wat aan de lichte kant is, hebben we eind augustus een afspraak met de verpleegkundige. We hebben nog een flink stuk gewandeld toen we bij het consultatiebureau weg gingen.
Op 06 juni was het weer slecht weer. We hebben boodschappen gedaan en zijn even bij opa en oma Van Aerle op bezoek geweest. Oma en Eline zijn mee naar ons gegaan en met zijn drieën hebben we Bas in bad gedaan. Bas heeft zijn best getrappeld en de badkamer behoorlijk nat gespat. Eline heeft keurig geholpen; ze heeft zijn haren gewassen en geborsteld. ’s Avonds was Bas alleen met Mark thuis en toen heeft hij voor de eerste keer weer netjes uit de fles gedronken.
We zijn deze week ook met het groentehapje begonnen. Bas moet erg wennen aan de nieuwe smaken en nieuwe structuren. Het fruithapje gaat inmiddels erg goed, maar het groentehapje vindt hij nog niet zo geweldig. Daar komt ook bij dat ik zijn eerste groentehap (wortel) niet warm genoeg gegeven heb. Wortel/appel hoort bij de fruithapjes en wortel en wortel/aardappel bij de groentehapjes, maar dat wist ik pas later. In de winkel stonden alle wortelpotjes bij elkaar en ik heb blijkbaar op het potje wortel/appel gezien dat die koud of op kamertemperatuur gegeven moest worden. Gelukkig kwam ik daar gauw genoeg achter en krijgt hij nu wel opgewarmde groentehapjes, maar ook dan vindt hij ze nog niet zo lekker.
We hebben deze week de 6 maanden borstvoeding volgemaakt. Het is niet altijd even gemakkelijk geweest, maar ik ben heel blij dat ik deze mijlpaal in ieder geval heb bereikt en zolang het nog goed gaat, ga ik er nog mee door.








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative